I la nau va


Perdoneu, amics topanistes, no haver-vos fet la crònica detallada del viatge, però els efectes soporífers de l’ibuprofè (per cert, es diu igual en suec, com qualsevol invent important del segle passat) no ens van deixar escriure una línia. Ans al contrari, als títols de crèdit del Camarada Walter haurà de sortir aquesta meravellosa droga, que ens ha permès fer la nostra feina i superar els mals musculars que, per diferents motius, ens han assetjat de manera inmisericorde durant tot el viatge. Hem jugat infiltrats que es diu al futbol, sí, l’ocasió ho mereixia.

Quan veieu la foto no penseu que ens hem avorrit mortalment a Suècia, ni de bon tros! Un cop vam cobrir els nostres objectius documentalistes, vam sortir a conèixer els racons de la ciutat i del país més proper, sempre guiats per les petjades dels mestres.
Uppsala, una estoneta, no té més. La pàtria petita del gran Linneo es veu més aviat rapidet i les seves ànsies, pròpies de ciutat provinciana, de semblar-se a la capital, via acumulació de centres comercials i botigues franquiciades, ens va fer tornar ràpidament a Estocolm.
Un cop de tornada, vam conèixer el lloc de reunió dels extres de «Inglorious Bastards», els que fan de tropa de la Gestapo. Tan rosets i perfectes, tot molt ben posat a Catana Street, on com es digués aquell carrer on la cervesa està a l’alçada (crematísticament parlant) de l’afamat gin tònic sino-ibèric. Tot un passeig per no res, per no variar a la fòrmula, perquè la biblioteca del mestre Asplund estava ja tancada. Mala sort.
Però bé, l’endemà vam anar de regates, a l’arxipièlag. Una esplèndida excursió a l’illa de Grinda que us recomanem de tot cor, en un d’aquells vaixells que el mestre Laslo veiés durant els seus llargs estiueigs a Opatja, a la vora de l’Adriàtic.
L’endemà, aquest cop sí, vam poder entrar a la Biblioteca d’Estocolm i veure l’obra del famós arquitecte suec, com ja havíem vist el cementiri al bosc hores abans. Allà havíem tingut un rodatge una mica violent, amb alguna capella en ple funcionament, però bé, és en aquests detalls on es nota la civilització i el saber estar nòrdic.
Esperem que tot hagi estat per bé. En qualsevol cas, senta bé seure als bars i no haver de demanar per l’oferta de la setmana en cerveses, per la sola raó que ens podem permetre una ampolla de vi. La nau va, brindem per ella.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s